Velda Resleep

een visie op een duurzame toekomst

 

De Velda Resleep is ontwikkeld volgens het Cradle to Cradle® principe. Terwijl het comfort en de Velda kwaliteit verzekerd blijven, is Resleep ontworpen om herbruikt te worden, teruggenomen en gerecycleerd te worden; maw een visie voor een duurzame toekomst.

 

Resleep werd ontworpen met slechts een beperkt aantal verschillende materialen. De materialen waaruit Resleep bestaat hebben een laag milieu-impact en zijn herbruikbaar en/of recycleerbaar. Meer nog, Resleep is zo ontworpen dat de verschillende componenten of materialen geassembleerd worden zonder nietjes en zonder lijm. Dit betekent dat het gedemonteerd kan worden in al zijn afzonderlijke componenten of materialen, hetgeen vele voordelen heeft.

 

Vooreerst kan het bed na een eerste levensduur hersteld worden door het vervangen van de versleten onderdelen. Dit betekent een 'wedergeboorte' van Resleep zonder de milieu-impact van het produceren van een nieuw product. Ten tweede, indien er behoefte zou zijn naar een nieuwe bekleding van de Resleep, dan kan deze ter plaatse opnieuw gestoffeerd worden. Last but not least kunnen de materialen aan het einde van hun eerste levensduur herbruikt of gerecycleerd worden. Dit betekent dat indien een onderdeel of materiaal ‘opgebruikt’ is, dit zelf een tweede leven kan beginnen.

 

Een belangrijk onderdeel van het innovatietraject is de lopende

Cradle to Cradle®-certificering van de Velda-slaapplaats;

"een eerste grote stap in de richting van een duurzame toekomst"

 

De Velda Resleep is het product van een breder Cradle to Cradle®-innovatietraject. Veldeman Bedding besloot om een duurzame toekomst tegemoet te gaan door haar producten en processen continu te verbeteren, hierbij ondersteund door EPEA Nederland, een instituut gespecialiseerd in Cradle to Cradle® innovatie. Naast het innovatieve Cradle to Cradle®-ontwerp van Resleep, werden ook de productieprocessen geanalyseerd op het verminderen van de voetafdruk van koolstofdioxide, het gebruik van hernieuwbare energie, afvalbeheer, watergebruik en sociale rechtvaardigheid. Een belangrijk onderdeel van het innovatietraject is de voortdurende Cradle to Cradle®-certificering van de Velda Resleep; een eerste grote stap naar een duurzame toekomst.

 

 

Hoe werkt het. Door de verschillende delen van een bed te assembleren ZONDER lijm, ZONDER schuim en ZONDER nietjes te gebruiken, kan elk item van het bed 'met de hand' worden gedemonteerd. Dit assemblageprocedure zorgt voor de bescherming van de waarde van de componenten. Het verlaagt de kosten voor het verzamelen, sorteren en opnieuw verwerken.

 

Patent pending Technology

 

Veldeman Bedding n.v.

Industrieweg-noord 1155, Opglabbeek

+32 (0)89 36 66 60

info@veldeman.com